Butternut Squash Pizza

pizza receptek

Hozzávalók:

  • 1 kiló friss pizzatészta
  • 2 csésze vegyes zöldfűszer (én leginkább rukkolával és bébispenóttal ragadtam meg <
  • 1 kis hagyma (szeletekre vágva és karmelizált)
  • 3 csésze pörkölt vajtök (falatnyi darabokra vágva)
  • 2 evőkanál pirított fenyőmag
  • 4 szelet szalonna (kockára vágva) falatnyi darabok)
  • balzsamos redukció (recept a bejegyzés végén)
  • 1 csésze manchego sajt (reszelve és a tetejére szórva) (parmezán vagy bármilyen más diós, só
  • 1 font friss mozzarella sajt
  • Utasítások:

    1. Melegítse elő a sütőt a legmagasabb belső hőmérsékletre.
    2. Karamellizálja a hagymát úgy, hogy közepes lángon, olajon kb. )-15 perc a tűzhely tetején. A pizzatészta kinyújtása közben szalonnát sütünk.
    3. A mozzarellát feldaraboljuk, és a kinyújtott pizzatésztán elosztjuk
    4. Hozzáadjuk a hagymát és az apróra vágott szalonnát
    5. Adjunk hozzá falatnyi tökdarabokat
    6. Adjunk hozzá kevert zöldeket
    7. Adjunk hozzá fenyőmagot
    8. Csöpögtesd a balzsamos redukált ion mindenre
    9. Szórja meg a manchego sajtot (vagy alternatív sajtot)
    10. Süsse be a pizzát a sütőbe (az én sütőm 550 fokra megy a pizzák pedig körülbelül 5 percet vesznek igénybe, amíg az én ízlésem szerint megsül.)
    11. Balzsamecetes redukció: 1 csésze balzsamecetet forraljunk egy kis lábasban néhány percig, amíg felére csökken és besűrűsödik.

    Vélemény, hozzászólás?