halloweeni sütemény receptek

Indiai hatású lencseleves

Levesek

Anyagok:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 hagyma durvára vágva
  • egy pár gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 doboz Olasz paradicsom, egész
  • 2 doboz csirkehúsleves (kb. 2L)
  • 1 fényes csokor göndör petrezselyem, megmosva, kiszárítva és durvára vágva. És 3 köretnek
  • kb 1 szárított lencse, leöblítve és felszedve
  • 1 teáskanál garam masala por
  • 1 evőkanál curry por (vagy extra az Ön stílusától függően)
  • Chili pehely kívánság szerint
  • Citrom, szeletelt
  • Útmutató:

    1. Meleg olajat melegítsen fel egy nagy fazékban közepes lángon, adjon hozzá hagymát és fokhagymát, és főzze meg a vacsorát rövid ideig amíg illatos lesz, de már nem ég meg.
    2. Hozzáadjuk a paradicsomot és a levét, fakanállal apró darabokra pépesítjük.
    3. Adjuk hozzá a csirkelevest, hagyjuk körülbelül egy doboz fele, hogy később hígítsuk a levest.
    4. Fordítsuk a hőt maximumra, adjuk hozzá a petrezselymet és a lencsét. Forraljuk fel, majd főzzük a vacsorát közepes lángon körülbelül 20 percig, vagy amíg a lencse megpuhul.
    5. Hozzáadjuk a masala, a curry és a chili pehely felét. tálaljuk, és jól keverjük össze.
    6. Tálaljuk szokatlan petrezselyemmel díszítésként, kevés frissen gyújtott borssal és egy kis szelet citrommal. Kétségtelenül feldobja (sajnos nem védtem meg a citromot, amikor elkészítettem, fú!)
    7. Ezt a levest különösen szeretem személyi mikrós edényeket ebédre, és mielõtt munkába vinnék, egy pici csirkehúslevest is adok hozzá, mert az egy picire besûríti
    8. 039

    Vélemény, hozzászólás?