Karamellizált hagymás és szalonnás pizza

pizza receptek

Hozzávalók:

  • Pizzatészta
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1 vöröshagyma, vékonyra szeletelve
  • )

  • 8 darab pulykasalonna, felkockázva
  • 2 csésze csomagolt friss, apróra vágott spenót vagy egész bébispenót
  • 1 csésze gomba szeletelve
  • csésze ricotta
  • 3 evőkanál pesto
  • 2 csésze mozzarella sajt, reszelt
  • Útmutató:

    1. Közepes lángon olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben.
    2. Adjunk hozzá barna cukrot és hagymát és keverjük össze. Gyakori keverés mellett főzzük, amíg a hagyma karamellizálódik, körülbelül 10 percig.
    3. Adjunk hozzá pulyka szalonnát, és főzzük további 5 percig.
    4. Hozzáadjuk a gombát és a spenótot, és addig főzzük, amíg a spenót megfonnyad, körülbelül 1-2 percig.
    5. Vegyük le a tűzről, és tegyük félre.
    6. Nyújtsuk ki a pizzatésztát és kivajazott tepsire tesszük (igény szerint kukoricaliszttel megszórjuk). Egy kis tálban keverje össze a ricottát és a pestót.
    7. Kenje meg a ricottás keveréket a pizzatésztán. A tetejére hagymát és szalonnát teszünk.
    8. Mozzarella sajttal megszórjuk.
    9. Sütjük 425F-on
      percek.

    Vélemény, hozzászólás?