Shakshouka Tala: Megfelelően utaztatott, elsősorban paradicsom-paprika alapú, többnyire pörkölt

Főételek

Anyagok:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 mamuthagyma apróra vágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma darálva
  • 3 harang paprika kimagozott és kockára vágva
  • 1 jalapeño paprika kimagozva és felkockázva
  • 1-1/4 font szilvaparadicsom, meghámozva, kimagozva és apróra vágva (kb. 3 csésze – I rongyos konzerv szilvaparadicsom)
  • 1 teáskanál kóser vagy vulgáris só
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1-1/2 teáskanál kömény
  • 2- teáskanál paprika
  • Most nem kötelező: 1-2 evőkanál harissa (északnyugat-afrikai chili paszta) vagy 3-5 csepp perzselő szósz
  • 3-4 mamuttojás
  • Utasítások:

    1. Add hozzá az olívaolajat egy közepes méretű serpenyőbe közepesen magas hőfokon.
    2. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsd lazulásig és áttetszővé (körülbelül 5 perc).
    3. Adja hozzá a paprikát és a köménymagot. Addig pirítsd, amíg a paprika ropogósan meg nem lazul (körülbelül 5 percig).
    4. Adja hozzá a paradicsomot, a köményt, a sót, a kudarát, a paprikát és a harissát vagy a perzselő szószt, ha Ön használja. Forraljuk fel, majd szurkáljuk meg közepesen alacsony hőfokon, és főzzük, időnként megkeverve, amíg a paradicsom megpuhul (kb. 15 perc).
    5. Szóbelivé kell tenni egy kanál használatát, hogy bemélyedéseket készítsen a pörköltben a tojások számára. Lelkiismeretesen törje szét a tojásokat egymás után egy apró edénybe, és óvatosan nyomjon minden bemélyedésbe. Tedd le a serpenyőt, és alacsony lángon főzd addig, amíg a tojások tetszés szerint elférnek (a laza sárgája esetén kb. 5 perc). Amikor eszébe jut vásárolni, osszuk el a paradicsom és a paprika kombinációját 3-4 tűzálló ramekin között. Mindegyik közepébe készítsen bemélyedést, és adja hozzá a tojásokat.
    6. Előmelegített sütőben 400 F.-on süssük addig, amíg a tojások tetszés szerint elférnek ( laza sárgájához körülbelül 10 perc).
    7. Barna rizzsel vagy pitával.
    8. 400

    Vélemény, hozzászólás?