Spárgaleves

Levesek

Anyagok:

  • 2 1/2 kiló spárga
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 kakasleves kocka
  • kruton, díszítéshez
  • 2 evőkanál liszt
  • 6 csésze alacsony sűrűségű tej
  • só és papír, ízlés szerint
  • Útvonal:

    1. Kapcsolja le a spárgáról az idegtépő végeket, és dobja ki.
    2. )

    3. Tegye a megtisztított spárgát a serpenyőbe a tejjel együtt. Dobja szét az alapleves kockákat, és lassan forralja fel. Fedő nélkül párolja 10-15 perc, amíg a spárga szép puhára nem válik. Aprítógépben vagy turmixgépben marha puhára dolgozzuk. A vajat egy rendezett serpenyőben lágyítsuk meg.
    4. Hozzáadjuk a lisztet, és aranyszínűre főzzük.
    5. Hozzáadjuk a levest, és addig turmixoljuk, amíg fel nem forr.
    6. Motiváljuk krutonnal körítve.
    7. 15

    Vélemény, hozzászólás?