Zomppa lebilincselő marhahúsos tésztája

Levesek

Cselekmény:

  • 1 babérlevél
  • 4 kesztyű fokhagyma, összetörve
  • 1/2 rántott gyömbér, összetörve
  • Káposzta, apróra vágva , amilyen jól tetszik
  • 2 marék shitake gomba (vagy bármilyen gomba, amit szeretsz)
  • 1 csomag vietnami cérnametélt
  • )1 kis hagyma, nagy kockákra vágva
  • 1 teáskanál szemes bors
  • 3 evőkanál koreai bíborpaprika por (extra, ha igazán vonzónak tartod)
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 1 font bélszín (a szegy is jól elfér)
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • 1 teáskanál cukor
  • csésze hideg víz
  • )

  • 1 cukkini, szeletelve, nem túl vékonyra
  • Útmutatás:

    1. Egy hatalmas leveses fazékba beletesszük a vizet, a hagymát, a babérlevelet, a bélszínt (egészben), a fokhagymát, a szemes borsot, a gyömbért, az összes shitake gomba szárát (később szépen eltöltjük), és só.Forraljuk fel, majd lassú tűzön csökkentsük, a paplannal a roham 45-50 perc.
    2. Engedje le a készletet.
    3. Vásárolja meg a a húst, és hagyjuk leülni. Ezután öntsük az alaplevet (az alapleves összetevők nélkül), tálaljuk a leveses fazékba, és forraljuk fel. Vegyük vissza a hőt közepesre/alacsonyra, és főzzük lassú tűzön.
    4. Adjuk hozzá a cukkinit. 3 perc elteltével adjuk hozzá a shitake gomba kalapokat (szeletelve vagy egészben) és a kelkáposztát.
    5. Hagyjuk még 5 percig párolni a levest. Egyelőre keverjük össze, kis tálka, a bíborpaprikapor, a szezámolaj és a szójaszósz.
    6. Ezt a keveréket adjuk a leveshez. Ezután szórjuk bele a cukrot.
    7. Hagyjuk még párolni. 5-7 perc. Amíg a leves forog, főzd meg a tésztát (tanulmányozd a csomagoláson található utasításokat).
    8. Csepegtesd le a tésztát, és fordítsd le a hőt a levesről.
    9. Motyogjon egy maréknyi tésztát egy hatalmas leveses tálban.
    10. Adjon hozzá annyi vonzó marhahúslevest, amennyit kétségtelenül szeretne. Vágja le a marhahúst, és tegye a tálba.
    11. Adjon hozzá néhány apróra vágott, tapasztalatlan mogyoróhagymát és sütkérezz!

    Vélemény, hozzászólás?